Uit de verkiezingsfolder maart 2006

Een keus voor de PvdA is het beste voor de binnenstad. Het centrum van Amsterdam is te uniek om te verkwanselen aan het snelle geld en de grote mond. Waar gaat de PvdA voor?

De PvdA in Stadsdeel Centrum is voor een gemengde binnenstad.
Een levendig, vitaal ­centrum, waar jong en oud, arm en rijk, homo en hetero door elkaar leven. Dat maakt de binnenstad zo bijzonder en dat willen we zo houden.

De PvdA gaat voor de mensen. Dat betekent extra aandacht voor ouderen, opdat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen ­blijven wonen. Dat betekent extra aandacht voor kinderen en ­jongeren, zodat ze voelen dat de stad ook van hen is.

Met de PvdA kiest u voor een schone binnenstad. We hebben laten zien dat het kan, als je er maar voortdurend aandacht aan besteedt.

Met de PvdA kiest u voor kwaliteit. De binnenstad is het best bewaarde monumentale stadshart van West-Europa. Het is de kunst om die kwaliteit te behouden zonder dat de stad een museum of pretpark wordt.

Laat de Dam weer ons nationale plein zijn en geen commercieel feestterrein. Wel willen we ­ruimte voor initiatieven die iets toevoegen aan de binnenstad.


We willen meer nadruk op de culturele uitstraling in plaats van sex en drugs.

De PvdA gaat voor een veilige binnenstad. Met extra aandacht voor de Wallen. Daar is het evenwicht wel heel broos, en de overlast te groot.

De PvdA heeft zich altijd hard gemaakt voor het behoud van het evenwicht tussen wonen, werken en uitgaan want dat bepaalt het unieke karakter van de ­binnenstad.

Wij zullen op die weg doorgaan. Tegen de stroom in als het moet. Als u ons het ver­trouwen geeft, kiest u de ­partij die resultaten behaalt waar Amsterdam wat aan heeft.

Els Iping

PvdA lijst 1
Deelraad Amsterdam Centrum
sociaal, evenwichtig en dynamisch

Wij gaan voor
een gemengde binnenstad
met betaalbare woningen
schone straten en pleinen
ruimte voor onze kinderen
oud worden in je eigen buurt
voorrang voor voetgangers
meer kwaliteit minder kermis
eerst praten dan de plannen
Damrak en Rokin met allure
meer culturele uitstraling
behoud van kleine bedrijven
wonen boven winkels
en uitgaan zonder overlast

Wij gaan voor de mensen